Bij de Garenmarkt komen de in- en uitrit van de garage op de Korevaarstraat tussen de Cathrijnestraat en de Raamsteeg). Om omwonenden te beschermen tegen geluidhinder worden er transparante wanden geplaatst. (Visualisatie: Gemeente Leiden).

Vanavond raadsbesluit 87.500.000 euro voor twee garages

De kredietverlening voor de aanbesteding van de twee ondergrondse parkeergarages staat voor vanavond geagendeerd bij de Leidse gemeenteraad. Voor de aanleg trekt Leiden nu zo’n 80.000.000 euro uit, een bedrag van ongeveer 7.500.000 euro gaat op aan plankosten.

Audiofragment: Chris de Waard spreekt achtereenvolgens met Eli de Graaf van de Stadspartij Leiden Ontzet (tegen), VVD-raadslid Frederik Zevenbergen (voor), VVD-wethouder Van Woensel (voor) en PvdA-woordvoerder verkeer Gijs Holla (te koop).

Omdat de aanleg van de garages is afgesproken in het coalitie-akkoord ‘Samen Leiden’ moet het wel heel gek lopen, wil een raadsmeerderheid vanavond niet instemmen met het beschikbaar stellen van de vele tientallen miljoenen. “Maar het besluit is pas genomen als het is genomen”, zegt VVD-fractievoorzitter Paul Laudy.

Audiofragment: VVD-fractievoorzitter Paul Laudy en GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos gingen gistermiddag bij Sleutelstad Radio in debat over de garages.

Kos vindt het onbestaanbaar dat de voorstanders van de parkeergarages – blunderputten in GroenLinks jargon – blind zijn voor alle onderzoeken die er op wijzen dat de behoefte aan parkeerplekken alleen maar terugloopt. Volgens Kos kan Leiden na de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 alsnog besluiten om de garages niet te bouwen. Mocht er dan een nieuwe wind gaan waaien.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×