Fractievoorzitter Henny Keereweer houdt een toespraak tijdens de nieuwjaarsborrel van de PvdA Leiden. Op de achtergrond lijsttrekker Gijs Holla (Foto: PR).

PvdA wil investeringsfonds voor Leidse wijken

Miljoenen extra voor de Leidse wijken buiten het centrum en een wethouder die daar speciaal mee wordt belast. Dat is één van de speerpunten waarmee de PvdA Leiden de komende maanden campagne gaat voeren. Ook armoedebestrijding en het instellen van sociale wijkteams staan hoog op de politieke agenda van de PvdA. Het geld denkt lijsttrekker Gijs Holla te vinden door de tientallen miljoenen die de gemeente Leiden jaarlijks aan subsidies verstrekt eens goed tegen het licht te houden.

Audiofragment: Chris de Waard in gesprek met Gijs Holla over de speerpunten van de PvdA Leiden.

“Sommige subsidies geven we al 10 of 15 jaar. Ik denk dat het goed is om eens kritisch te kijken of dat nog wel efficiënt wordt uitgegeven en of het nog wel past bij wat we als stad willen.” Volgens Holla is op die manier wel een paar miljoen te vinden om anders te besteden.

Voor de Sleutelstad-microfoon haalt Holla ook fel uit naar de VVD Leiden. Die partij wil volgens de PvdA nietsontziend alle subsidies schrappen die niet wettelijk zijn vastgelegd. “Dan heb je het over tientallen miljonen en dan ga je dus de bibliotheek sluiten,” zegt Holla. Hoewel beide partijen de subsidies dus op de korrel willen nemen, verschillen de partijen volgens Holla op dit punt enorm van mening.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×