De sloop van de verouderde schoolgebouwen creëert ruimte voor nieuwbouw, verbeteringen en investeringen in huisvesting, aldus wethouder Van Woensel via Twitter.

School maakt plaats voor moskee

De sloop van enkele leegstaande schoolgebouwen van het voormalige ROC aan de Ter Haarkade in Leiden Zuid-West is begonnen. Niet alle gebouwen gaan tegen de vlakte, een deel krijgt een tijdelijke bestemming als ‘woonuniversiteit’. Een combinatie van studentenhuisvesting, studeerruimtes en plek voor startende (studenten)ondernemingen.

Op de plek van de gesloopte gebouwen wordt de komende jaren de Al Hijra moskee gebouwd. Eind december werd de bouwvergunning verleend voor het Islamitisch Centrum dat de huidige moskee in de Rembrandtstraat moet gaan vervangen.

Advertentie

Leiden mosknee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×