Een aantal voormalige schoolgebouwen van het ROC aan de Ter Haarkade wordt momenteel gesloopt. Op ide plek komt de nieuwe Al Hijra moskee. Volgens Leefbaar Leiden is er een 'geheim plan' om in een van de gebouwen die blijven staan een islamitische school te vestigen.

Leefbaar Leiden steunt tegenstanders moskee in juridische strijd

Omwonenden van de nieuwe Al Hijra moskee aan de Ter Haarkade hebben formeel bezwaaar gemaakt bij de gemeente tegen het verlenen van de zogenaamde omgevingsvergunning om de nieuwbouw van het islamitisch centrum mogelijk te maken.Ze krijgen daarbij juridische steun van de politieke partij Leefbaar Leiden. Volgens lijsttrekker Daan Sloos heeft de gemeente nooit naar de bewoners willen luisteren en ze bovendien voortdurend voorgelogen over de plannen.

Audiofragment: Lijsttrekker Daan Sloos van Leefbaar Leiden in gesprek met Willem de Gelder en Chris de Waard over het verkiezingsprogramma van de partij.

Duoraadslid Tomas Kok van Leefbaar Leiden: “De plannen voor dit akelige centrum zijn buiten alle proporties, met vele lesruimtes, gebedsruimtes, een bibliotheek, winkel, woning, mortuarium enzovoorts. Er zijn zelfs geruchten dat er een islamitische school tegenover komt. Het college gaat op de knieĆ«n voor de islam en laat de omwonenden stikken. Wat een lafaards.”

Volgens Kok is het laatste woord over de komst van de moskee absoluut nog niet gezegd: “Het is verschrikkelijk om te zien dat dit centrum pal voor een prachtige molen komt te staan. Nota bene een rijksmonument. Leefbaar Leiden is nog lang niet klaar, wij gaan door tot aan de rechter.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×