Het campagneteam van GroenLinks Leiden is klaar voor de verkiezingsstrijd. Zaterdag opent de partij een campagnecentrum aan de Breestraat 122. Het pand wordt aangekleed door de Leidse kunstenaar Merijn Tinga die ook op de kandidatenlijst van GroenLinks staat. Eind 2011 toverde Tinga datzelfde pand al eens om tot bordeel. "Het wordt nu ook weer een hele warme plek," lacht Kos. (Foto: Chris de Waard).

GroenLinks start campagne met een vraag aan de stad

Met een vraag aan Leiden gaat de verkiezingscampagne van GroenLinks Leiden binnenkort van start. Pas in de week van 10 februari maakt de partij die vraag bekend. “Want,” zo zegt lijsttrekker Pieter Kos: “Net als in de slaapkamer moet je ook in een verkiezingscampagne niet te vroeg pieken.”  Wel is duidelijk dat de vraag iets te maken heeft met de bouw van de twee ondergrondse parkeergarages waar GroenLinks mordicus tegen is.

Audiofragment: GroenLinks Leiden lijsttrekker Pieter Kos blikt vooruit op de campagne.

Liever steekt de partij van Kos het garage-geld in zorg. Zeker nu nog onduidelijk is hoeveel Leiden tekort komt als straks allerlei taken van het rijk worden overgeheveld naar de gemeente. “Maar daar is dus een ander college voor nodig,” aldus Kos die hoopt dat hij na de verkiezingen van 19 maart ook D66 Leiden aan zijn zijde vindt voor een ‘socialere koers’. Kos hoopt op een verkiezingsuitslag die het mogelijk maakt de parkeergarages af te bestellen.

Mensen aan het werk helpen is voor GroenLinks een tweede belangrijk punt voor de komende periode. Ook worden volgens Kos de wijken niet vergeten: “Daar moeten we bijvoorbeeld de parkeerproblemen echt oplossen.”

In het campagnecentrum van de partij vinden vanaf aanstaande zaterdag allerlei activiteiten plaats. Kos: “Het wordt echt een plek van de stad waar organisaties uit Leiden terecht kunnen om iets te organiseren. Lezingen, films, het maakt niet uit wat. We hebben bijna 50 avonden waarop er iets kan gebeuren.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×