Versterken Leidse ecomonie topprioriteit voor CDA

De economie. CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan twijfelt geen moment als hem gevraagd wordt wat het allerbelangrijkste thema van dit moment is voor Leiden en dus ook in de CDA-verkiezingscampagne richting 19 maart. Ook onderwijs, de buitenwijken en de bereikbaarheid van Leiden zijn volgens De Haan het beste af bij het CDA. Hij gaat voor vijf zetels en zet in op voortzetting van zijn wethouderschap.

Audiofragment: CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan in gesprek met Willem de Gelder en Chris de Waard in Rondom de Raad.

Een aantal speerpunten claimt het CDA niet exclusief. Onderwijs en studentenzaken zijn bijvoorbeeld ook voor GroenLinks een belangrijk thema. “Als je in een studentenstad politiek bedrijft dan kan het niet anders of je hebt iets met onderwijs,” vindt De Haan. “Anders sla je echt de plank mis, zoals D66 die niet eens studenten in de top 10 van hun kandidatenlijst heeft,” zo zet hij de zelfverklaarde onderwijspartij weg.

Ook de Leidse wijken buiten het centrum mogen op de warme belangstelling van meerdere partijen rekenen. Al jaren zet de PvdA Leiden het stadsbestuur van D66, VVD, CDA en SP stelselmatig weg als ‘College van de Binnenstad’. De Haan vindt dat ronduit lachwekkend: “De PvdA maakt zich zelfs zorgen als de kerstmarkt in de binnenstad wordt gehouden. Als het aan die partij ligt mogen we niks meer in de binnenstad doen.”

Volgens De Haan heeft het CDA al jaren veel aandacht voor de wijken. Als voorbeeld noemt hij de inzet van CDA-raadslid Moniek van Sandick voor het openhouden van zwembad De Vliet en ook zijn eigen inspanningen voor de aanleg van Park Matilo.

De Haan wil ook nog wel even reageren op het hernieuwde plan om legaal wiet te gaan verbouwen in Leiden. D66-raadslid Eric Krijgsman kwam daar gisteren mee is een radiouitzending van Sleutelstad. Legaal wiet kweken kan volgens De Haan helemaal niet en dat is maar goed ook. Zijn partij moet er helemaal niets van hebben. “Ze zijn bij D66 niet helemaal goed wijs geworden. Dat een kandidaat-raadslid voorstelt om de wet te overtreden is al zot genoeg. Gemeenten zijn er om de wet uit te voeren en niet om hem te overtreden.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×