Zwart Front steunt de anti-moskee-acties.

Zwartfront steunt anti-moskee campagne

Een organisatie met de duistere naam Zwart Front steunt de acties tegen de komst van een Moskee in Leiden Zuid-West. “Wij realiseren ons dat we, als vaderlandslievende Nederlanders, geen andere keuze hebben dan ons te verzetten, omdat onze manier van leven, onze cultuur en ons wereldse erfgoed onder directe dreiging ligt,” zo staat er onder andere te lezen op de verder anonieme website.

De naam Zwart Front verwijst naar een fascistische organisatie die tussen 1934 en 1941 in ons land actief was.

 zwartfront.jpg

“Wijkvereniging ‘Leefbaar Zuid-West’ en de ‘Vereniging van Eigenaren Haagweg’ hebben aangegeven zich tot het laatste moment te zullen verzetten. Zwart Front Zuid-Holland steunt hen hier graag bij,” zo staat te lezen op de Facebook-pagina van de schimmige organisatie.

De eveneens anonieme Facebook-pagina ‘Leiden staat op‘ heeft de afgelopen dagen al 1.330 aanhangers verzameld. Een oproep van de persoon achter de pagina om het niet alleen bij woorden te houden, maar om ook daadwerkelijk in actie te komen tegen de komst van de moskee leverde afgelopen weekeinde bijna 250 reacties op. Veel mensen zeggen bereid te zijn om te gaan demonstreren of om op andere manieren in actie te komen. “Gewoon varkensbloed op die bouwgrond storten. Wordt het onrein. Huppa stinkende bouw van de moskee ligt stil. Klaar!” schrijft ene Dennis Groot en Zwart Front-aanhanger Erik zegt: “Genoeg is genoeg! We hebben al genoeg Multicultuur in Nederland. Als we op deze voet blijven doorgaan blijft er niks over van onze identiteit.”

In datzelfde lijstje reacties kondigt Leefbaar Leiden ook nogmaals hun steun aan voor buurtbewoners die zich tegen de bouw van de moskee willen verzetten. De partij heeft overigens niks met de Facebook-pagina te maken, zegt duoraadslid Tomas Kok: “Ik wist er niks van. Ik heb de eigenaar inmiddels wel gevonden, maar die wil anoniem blijven.” Leefbaar Leiden heeft de Ter Haarkade op de eigen website inmiddels omgedoopt tot Ter Haatkade.

Advertentie

Leiden mosknee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×