Over ongeveer een maand wordt Titus de Taxus (links) verplant. De belevenissen van Titus zijn te volgen via Twitter: @TitusdeTaxus. (Archieffoto: Chris de Waard).

Titus verhuist naar Singelpark

De beroemdste boom van Leiden verhuist binnen enkele weken van het Rapenburg naar het Marepark bij de Maresingel óf naar de tuin van de Leidse Sterrewacht. Titus de Taxus moest een jaar geleden wijken voor de Koningslinde die op 30 april is geplant in de tuin van de oude universiteitsbibliotheek waar tegenwoordig het centraal bureau van de Universiteit Leiden is gevestigd.

Audiofragment: Geert Crielaard van de Vrienden van het Singelpark houdt zich onder meer bezig met het redden van Titus.

Na een storm van protesten besloot de universiteit de monumentale Taxus niet te kappen, maar op zoek te gaan naar een boomvriendelijkere oplossing. Die is nu dus gevonden. De verhuisdag wordt waarschijnlijk 12 maart.

Leiden titusdetaxus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×