CDA vraagt aandacht voor "gebrek aan jongerenwoningen"

Het CDA in Leiden vraagt aandacht voor het gebrek aan jongeren woningen in Leiden door komende vrijdagmiddag een bungeerun te organiseren. Deze run met een rubberen koord is uitgezocht omdat het doel, het einde van de baan, nooit gehaald wordt.

Het CDA Leiden en het CDJA (CDA-jongeren) willen het gevoel van onbereikbaarheid van een goede starterswoning aankaarten. “De net afgestudeerde starter vertrekt vaak uit Leiden omdat het aanbod van betaalbare woningen te klein is,” aldus student-kandidaat Julius Terpstra.

Het CDA Leiden pleit daarom voor 500 tot 1000 extra starterswoningen. Deze kunnen extra bijgebouwd worden op braakliggende industrieterreinen, door wonen boven winkels uit te breiden én door veel betere doorstroming op de woningmarkt. Dit laatste kan door middel-dure huur en oudere woningen te bouwen. Als mensen daarnaar doorverhuizen komen goedkopere starterswoningen vrij.

In deze raadsperiode zijn er al flink wat projecten voor studenten- en starterswoningen begonnen. Een goed voorbeeld hiervan is de Leidse Schans. Het CDA wil nu dat er nog een schep bovenop komt.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×