(Fractie)leden van de Partij voor de Dieren in actie tegen de snelweg door de polder. (Foto: PR).

Partij voor de Dieren in actie tegen RijnlandRoute

Onder leiding van Tweede Kamerlid Esther Ouwehand (uit Leiden) en de Leidse lijsttrekker Dick de Vos heeft de Partij voor de Dieren gisteren in de Oostvlietpolder geprotesteerd tegen de aanleg van de RijnlandRoute. De partij noemt de gevolgen voor de Oostvlietpolder – waar gisteren overigens het eerste kivietsei van dit jaar werd ontdekt – desastreus.

“Het groen van de Oostvlietpolder fungeert als de longen van onze dichtbebouwde stad. Een gebied waar mens en dier tot rust kunnen komen. De Oostvlietpolder moet daarom behouden blijven in de huidige vorm: een prachtig natuurgebied rijk aan weidevogels, toegankelijk voor recreanten en met weilanden, waar koeien buiten kunnen lopen,” aldus De Vos tijdens een korte toespraak in de mistige polder.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×