Alle posters op dit bord zijn overgeplakt met exemplaren van D66. (Foto: Margreet van Wijk, via Twitter).

Kritiek op campagnecultuur D66 Leiden

“Fatsoen moet je doen!” Twittert VVD-raadslid Magreet van Wijk over de nachtelijke plakactie van D66 in Leiden. Treurig vindt ze het. En ‘een partij die zich democraten noemt onwaardig’. Van Wijk vindt het hoog tijd voor een nieuwe Leidse campagnecultuur. Daarmee verwijzend naar de nieuwe bestuurscultuur die in 2010 op voorspraak van D66 is ingevoerd. Campagneleider Lodi van Brussel van D66 zit met de kwestie in zijn maag. “Dit is niet onze stijl, ik ga nu met de gemeente bellen om te vragen hoe ik de posters op het verkiezingsbord kan herstellen.”

PvdA-kandidaat raadslid Jelte Liemburg reageert ook op de plakactie: “Het gaat alleen maar fout bij D66. Plakte eerder ook al over onze posters heen.” GroenLinks-kandidaat Van Heuven noemt het ‘aso’ en Tomas Kok van Leefbaar Leiden heeft zelfs aangifte gedaan. SP-raadslid Eva de Bakker is niet verbaast: “Zich aan afspraken houden doet D66 wel vaker niet. Zal wel ’n boete worden”.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×