Stemmen bij het Rijksmuseum van Oudheden is populair. (Foto: Gemeente Leiden).

Verkiezingen: Stemmen in RMO populair

Het Leids Verkiezingsfestival levert nu al bijzondere beelden op: lange rijen in stemlokalen. Vooral de bijzondere plekken waar vandaag in Leiden gestemd kan worden, lijken in trek. Het RMO, de Meelfabriek en de speciale stemcaravan trekken veel stemmers. Bij de reguliere stemlokalen is het een stuk rustiger, maar de opkomst lijkt niet zo dramatisch als vooraf werd gevreesd. Stemmen kan nog tot 21.00 uur vanavond. Naast de stempas is ook een ligitimatiebewijs verplicht.

Om 20.30 uur begint in de Stadsgehoorzaal de gemeentelijke uitslagenavond. Die duurt tot 01.00 uur vannacht. Sleutelstad Radio doet de hele avond live verslag met beschouwingen, uitslagen en uitingen vreugde en verdriet. Naar verwachting zal burgemeester Lenferink kort na middernacht via Sleutelstad de voorlopige uitslag bekend maken.

Wie niet naar de uitslagenavond gaat, kan thuis meeluisteren via 93.7 FM, 102.4 kabel of via stream.sleutelstad.nl.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×