Spoeddebat over afhaken ontwikkelaars Rijnsburgerblok

11

Net een week in functie krijgt VVD-wethouder Paul Laudy al een spoeddebat aan zijn broek. GroenLinks, de ChristenUnie en het CDA vragen de wethouder om opheldering nu deze week bekend is geworden dat de ontwikkelaarscombinatie bestaande uit OVG en Syntrus Achmea zich heeft teruggetrokken. Laudy zelf laat zich vanmiddag bijpraten door zijn ambtenaren: “Ik weet het zelf ook net twee dagen.”

Audiofragment: VVD-wethouder Laudy wordt vanmiddag ook zelf pas bijgepraat over de problemen rond het Rijnsburgerblok.

Delen

11 reacties

 1. Johan Volkers op

  De zorgen stapelen zich op. Het stationsgebied zal tot in lengte van jaren een lelijk visitekaartje van de stad blijven.
  Waarom alles zo lang duurt is een vraag die de politiek zich zelf eens kritisch moet stellen: Zit er wel genoeg knowhow/expertise bij het gemeentelijk apparaat?

  Geld wordt verder in de grond gestopt (parkeergarages) en reeds de bijbel leert ons dat geld dan niet rendeert.
  Geld om de bovenboel mooi aan te kleden, is er onvoldoende.

  Ik houd m’n hart vast: Onze mooie (kleine) binnenstad krijgt nog steeds niet die allure die het in potentie heeft.

 2. Zo’n gat is natuurlijk ook niet alles, maar dit megalomane plan mag van mij zo de prullenbak in. Waarom dit niet in kleinere delen ontwikkeld, met gebouwen die íets meer bij de maat van de omliggende panden passen? Of verdient "men" er dan niet genoeg aan?
  Hoe langer de impasse rond het Stationsgebied duurt, hoe meer panden aan vervanging toe zijn, en hoe grootser de plannen worden. Lijkt me niet de oplossing. Gewoon pand voor pand opknappen of slopen. Dan is het ook niet erg als er eens iets wat minder lukt. Als zo’n megaproject niet slaagt is het hele blok naar de vaantjes.

 3. Wh Laudy gaat in beraad met zijn ambtenaren. En daarna een deur verder bij zijn vriendjes van Bouwend NL…..

 4. Van Woensdagggggg? 2007 trad onze Haagse wh af op 13 miljoen budgetoverschrijding op de Randstad Rail. Leiden was het volgende slachtoffer. Hij solliciteert nu weer bij GS Zuid Holland. Opvolger Ingrid de Bondt? Immers het gaat er niet om wat je kunt maar wie je kent :))

 5. Van Woensdagggggg? 2007 trad onze Haagse wh af op 13 miljoen budgetoverschrijding op de Randstad Rail. Leiden was het volgende slachtoffer. Hij solliciteert nu weer bij GS Zuid Holland. Opvolger Ingrid de Bondt? Immers het gaat er niet om wat je kunt maar wie je kent :))

 6. M. van Sandick op

  Het CDA Leiden heeft tegen het plan van het Rijnsburgerblok gestemd. Wij zijn van mening dat het niet goed is voor Leiden dat er 21.000m2 kantoorruimte in is opgenomen. Met de huidige leegstand van kantoren in Leiden, komt er een dubbel probleem.
  A. zie deze enorme oppervlakte maar eens vol te krijgen.
  B. een mogelijke kans dat er kantoren elders uit de stad naar deze lokatie schuiven zodat de stad elders met leegstand zit.

  Het CDA is tevens van mening dat de detailhandel in dit plan niet mag concurreren met de detailhandel in de binnenstad. Bezoekers van Leiden moeten niet in een straal van 50 m rond het centraal station blijven hangen.
  Wij begrijpen dat er voor deze grond enorme kosten zijn gemaakt om het aan te schaffen, maar dit plan zal op termijn de stad meer kosten dan opleveren.

  Moniek van Sandick
  gemeenteraadslid voor CDA Leiden
  portefeuille Stedelijke Ontwikkeling

 7. Ah, het CDA uitgerangeerd in de oppositiebanken begint ineens links te worden en het V&D66 regime aan de Breestraat flink af te branden. Jullie hebben natuurlijk een topper van een voormalig wethouder in jullie gelederen. Die klept er flink op los als een haantje de voorste, zelfs voor de Rijn-Schie Klep Dicht ;)) En het scheelt een berg Leids’ wachtgeld. Jullie politiek gedrag 10-14 was wel anders. Maar ga zo door, jullie zijn even goed bezig (hopelijk niet het volk te belazeren). Torpedeer ook maar snel die twee waardeloze garages en last but not least Strijk’s roetriool langs 12000 randwijkers. Killing fields.
  Dan krijgen jullie van ons een heuse hanenpluim. Groet.

 8. Goede evenwichtige reactie van Moniek lijkt me. Waarom Piet (hopelijk niet Piet Schuur) zo om zich heen moet slaan begrijp ik niet. Slecht geslapen misschien?

 9. Ik vind iedereen met een goed verhaal sympathiek ongeacht de partij maar dat brengt Piet niet op.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline