Voorzitter Cor Arnoldus van de Buurtvereniging Zeeheldenbuurt overhandigt samen met secretaris Annemarie Koopman de wijkvisie aan wijkwethouder Marleen Damen (Foto: Chris de Waard).

Wijkvisie Zeeheldenbuurt aangeboden in raad

PvdA-wethouder Marleen Damen (van onder andere Wijken) heeft zojuist in de Raadzaal van het stadhuis de Wijkvisie Zeeheldenbuurt 2025 in ontvangst genomen. De afgelopen periode heeft de buurtvereniging samen met de bewoners zelf een toekomstvisie opgesteld voor de wijk. Dat is een unicum. Na de zomer gaat de gemeenteraad over die wijkvisie praten.

Audiofragment: Wethouder Marleen Damen over de wijkvisie van de Zeeheldenbuurt.

Naast de door de bewoners opgestelde wijkvisie, heeft ook woningcorporatie Portaal de plannen klaar voor de toekomst van de huurwoningen in de wijk. Die bestaan uit een deel sloop- en nieuwbouw en een deel renovatie.

Vooruitlopend op de grootschalige aanpak van de wijk, wil Portaal alvast een pilot uitvoeren in de Oosterstraat. Een blokje beneden- en bovenwoningen wordt daar gesloopt en vervangen door appartementen. Op die manier kan iedereen die dat wil in de wijk blijven wonen. De buurtvereniging en de bewonerscommissie zijn het eens met het uitvoeren van die pilot.

Leiden Zeeheldenbuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×