Wijkvisie Zeeheldenbuurt aangeboden in raad

PvdA-wethouder Marleen Damen (van onder andere Wijken) heeft zojuist in de Raadzaal van het stadhuis de Wijkvisie Zeeheldenbuurt 2025 in ontvangst genomen. De afgelopen periode heeft de buurtvereniging samen met de bewoners zelf een toekomstvisie opgesteld voor de wijk. Dat is een unicum. Na de zomer gaat de gemeenteraad over die wijkvisie praten.

Audiofragment: Wethouder Marleen Damen over de wijkvisie van de Zeeheldenbuurt.

Naast de door de bewoners opgestelde wijkvisie, heeft ook woningcorporatie Portaal de plannen klaar voor de toekomst van de huurwoningen in de wijk. Die bestaan uit een deel sloop- en nieuwbouw en een deel renovatie.

Vooruitlopend op de grootschalige aanpak van de wijk, wil Portaal alvast een pilot uitvoeren in de Oosterstraat. Een blokje beneden- en bovenwoningen wordt daar gesloopt en vervangen door appartementen. Op die manier kan iedereen die dat wil in de wijk blijven wonen. De buurtvereniging en de bewonerscommissie zijn het eens met het uitvoeren van die pilot.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline