Het Steentje verzette zich lang tegen de onteigening. Met succes. De gemeente heeft alsnog een minnelijke schikking met de eigenaresse bereikt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente koopt Breestraat 68: cadeauwinkel dicht

Cadeauwinkel Het Steentje aan de Breestraat 68 is dicht. De gemeente heeft het rijksmonumentale pand gekocht en laat het slopen. Op de plek waar het gebouw nu nog staat komt de nieuwe Catharinasteeg die ervoor moet gaan zorgen dat het winkelend publiek straks ‘een rondje Aalmarkt’ kan lopen. Of Het Steentje in de toekomst op een andere plek weer open gaat weet eigenaresse Amina van Rossum nog niet: “Als we dat doen, zetten we het op onze site”.

Wethouder Laudy is blij dat het na een lange strijd alsnog is gelukt om er samen met Van Rossum uit te komen. “We betalen nu wel iets meer dan bij een onteigening, maar we hebben nu wel zekerheid en kunnen door met de Aalmarktplannen.”

Leiden Catharinasteeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×