Muziekhuis en Qbus mogelijk langer open

Concertzaal Qbus van het Muziekhuis blijft mogelijk enkele maanden langer open. Afgelopen week meldde directeur Hans van Polanen bij Sleutelstad Radio dat de zaal op 1 december leeg aan de gemeente moet worden opgeleverd wegens een huurachterstand van 90.000 euro. Volgens wethouder Strijk van cultuur hoeft dat pas een maand later en is er bovendien een mogelijkheid dat de Qbus langer kan openblijven. Strijk antwoordde dat afgelopen donderdag tijdens een commissievergadering op vragen van de SP.

Strijk heeft maandag een gesprek met bestuur en directie van het Muziekhuis. Hij bespreekt dan of de Qbus enkele maanden langer open kan blijven, omdat er voor het eerste kwartaal van 2015 al concerten zijn geboekt. Harde voorwaarde is wel dat de huurachterstand niet verder oploopt. Het Muziekhuis zal steeds de huur per maand dat ze langer open willen blijven vooruit moeten betalen.

Cultuur Leiden Politiek muziekhuis123


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×