Vorige week vrijdag kwam de Partij voor de Dieren ook al in actie, toen tegen proefdierfokker InnoSer op het Bio Science Park in Leiden. (Foto: Animal Rights).

PvdD voert Valentijnsactie voor het Groene Hart

De Partij voor de Dieren houdt een publieksactie in Leiden om aandacht te vragen voor het Groene Hart. De actie vindt aanstaande zaterdag plaats in het centrum van Leiden van 13.00 tot 15.00 uur. De Valentijnsactie is in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen georganiseerd.

Leden van de PvdD zullen flyers uitdelen met de standpunten van de partij. Het huidige Statenlid en lijsttrekker voor de verkiezingen, Carla van Viegen, is aanwezig bij deze actie.

Verstedelijking gaat ten koste van natuurwaarde Groene Hart

“Onze partij wil dat het beschermen van waardevolle landschappen in Zuid-Holland als het Groene Hart wordt geborgd in de Provinciale Structuurvisie”, zegt Anya van Eijck, woordvoerder van de gemeenteraadsfractie van de PvdD in Leiden. “De visie biedt nu te veel uitzonderingen voor mogelijke nieuwe locaties voor verstedelijking en bedrijvigheid. Dit gaat ten koste van de natuurwaarde”, stelt Van Eijck.

Mensen die het eens zijn met de standpunten van de partij, kunnen zaterdag op de foto met slogans in de vorm van een groen hart. Enkele voorbeelden: ‘Alle koeien in de wei’, ‘geef ganzen gras, geen gas’ en ‘groene in plaats van grijze energie’. De gemaakte foto’s zullen verspreid worden via social media.

Er worden biologische appeltjes afkomstig uit het Groene Hart uitgedeeld aan het winkelend publiek. ‘Het Groene Hart moet ook groen blijven’ stelt de Van Eijk.

Demonstratie tegen Innoser

Vorige week vrijdag kwam de Partij voor de Dieren ook al in actie, toen tegen proefdierfokker InnoSer op het Bio Science Park in Leiden. Sleutelstad FM sprak met PvdD-gemeenteraadslid Dick de Vos over de proefdierfokkerij.

Politiek Regio ps2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×