Drie bestuursleden van de stichting namen onlangs een kijkje in de leegstaande kerk. (Foto's via Facebook).

Bethlehemskerk in beeld voor Rembrandt Experience

De Bethlehemskerk aan de Lammermarkt, midden in het Leidse cultuurkwartier, is in beeld als plek voor de Rembrandt Experience. In 2013 werd de stichting Rembrandt in Leiden opgericht met als doel de wereldberoemde Leidse schilder een veel prominentere plek in de stad te geven. Onder meer met een bezoekerscentrum: de Rembrandt Experience. Daar zou bijvoorbeeld een hologram van de schilder de bezoekers kunnen rondleiden in het Leiden van de jonge Rembrandt.

FB_IMG_1424459874965

Naast het bezoekerscentrum wil de stichting ook graag meer werk van Rembrandt naar Leiden halen. Bijvoorbeeld tekeningen en etsen, maar mocht de kans zich voordoen dan ook schilderijen. Het bestuur van de stichting is sinds een aantal maanden bezig met het werven van fondsen.

De Bethlehemskerk ligt op een prima plek om grote bezoekersstromen aan te kunnen. Of daar ook daadwerkelijk de Rembrandt Experience komt, hangt af van zaken als de financiering. Ook kijkt het bestuur van de stichting nog naar andere panden in de stad.

Cultuur Leiden RembrandtExperience


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×