Uitvoering wijkvisie Zeeheldenbuurt bijna van start

Eigenlijk zou de discussie afgelopen donderdagavond gaan over de uitvoering van de maatregelen in het kader van de wijkvisie die de bewoners van de Leidse Zeeheldenbuurt zelf hebben opgesteld. De meeste discussietijd ging echter op aan het naastgelegen Industrieterrein de Waard. Mag dan wel of niet verkleuren en zo ja, hoe dan? Met verkleuren wordt bedoeld dat er naast bedrijfsruimte ook plek komt voor wonen. Dat laatste, zo vond bijvoorbeeld het CDA, is onwenselijk. Voor je het weet krijgen bedrijven te maken met bewoners die overlast ervaren.

Wethouder Marleen Damen (PvdA, wijken) over het uitvoeringsbesluit van de wijkvisie Zeeheldenbuurt.

Wethouder Damen is blij dat er nu echt een start gemaakt kan worden met het uitvoeren van alle maatregelen die de afgelopen 1,5 jaar zijn bedacht. Morgenavond moet de gemeenteraad nog officieel akkoord gaan, maar dat lijkt een formaliteit. De wijk wordt alom geprezen over de opgestelde visie.

Voor problemen rond de eventuele verkleuring van het bedrijventerrein is ze niet bang. “De bedrijven die er nu zitten, kunnen gewoon blijven. Niemand hoeft weg. we gaan alleen in goed overleg kijken of er aan de randen van het terrein gewoond kan worden als er bedrijven uit zichzelf weggaan. Het industrieterrein is nu erg versteend en heeft met veel leegstand te maken. Damen denkt dan ook niet dat er werkgelegenheid verloren gaat, als die lege panden worden gevuld met mensen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline