DeĀ Jan van Houtbrug blijft ook na de aanleg van het singelpark een druk verkeersplein en verdient volgens de Vrienden van het Singelpark daarom ook een brug. (Foto's: Chris de Waard).

Singelparkvrienden willen achtste brug

2015-07-02 18.45.01Een extra brug om de Lammenschansweg bij de Jan van Houtkade over te steken. Dat is wat de Vrienden van het Singelpark graag zouden willen. Voorzitter Conny Broeyer denkt aan een hoge wandelbrug over de weg heen: “Het is daar gewoon een druk verkeersplein. Daar moet een architect toch een mooie oplossing voor kunnen bedenken.”

2015-07-02 18.49.28Naast deĀ oversteek bij de Jan van Houtkade is er nog een knelpunt in de singelparkroute dat nog opgelost moet worden. Langs de Witte Singel staat het Reuvensgebouw van de Universiteit Leiden. Dat staat direct op het water, zodat er alleen een passage gemaakt kan worden via een vlonder langs het gebouw. Er bestaan echter al lang ingrijpende plannen voor de herontwikkeling van het hele gebied, waarbij het gebouw gesloopt zou worden. Bij nieuwbouw kan er dan alsnog een groene strook overgelaten worden en is een vlonder niet nodig. Het wachten is op besluitvorming bij de universiteit over de herontwikkeling van de Faculteit Geesteswetenschappen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/84835916″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

De uni zou eigenlijk al twee jaar geleden de knoop doorhakken vertelde het toenmalig hoofd vastgoed van de universiteit destijds op Sleutelstad.

Wie die architect is die de bruggen gaat ontwerpen, wordt trouwens vandaag beslist. Een selectiecommissie buigt zich vandaag voor de laatste keer over de plannen die zijn ingediend door de drie overgebleven architecten die zich voor de klus hadden gemeld. De winnaar wordt naar verwachting over enkele bekend gemaakt.

Leiden Humanities Campus Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×