Bouw combi-bad De Vliet start in 2018

1

Het ombouwen van zwembad De Vliet tot een nieuw combinatiezwembad gaat in 2018 van start. Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het kaderbesluit voor het combi-bad. Als de gemeenteraad dat besluit bekrachtigt, kunnen de plannen voor het zwembad verder worden uitgewerkt en start de bouw van het zwembad naar verwachting in 2018.

Combi-bad De Vliet is een gecombineerd zwembad met binnenbad en buitenbaden op de locatie van het huidige buitenbad De Vliet. Er komt een binnenbad, geschikt voor waterpolowedstrijden met een vaste tribune voor minimaal 250 toeschouwers. Het huidige 50-meter buitenbad wordt gerenoveerd, net als het instructiebad en het peuterbad. Het combi-bad vervangt straks het Vijf Meibad dat gesloopt wordt en plaats maakt voor woningbouw. Het Vijf Meibad blijft overigens open tot het nieuwe zwembad in gebruik is genomen.

De klankbordgroep voor het nieuwe zwembad, die bestaat uit recreanten, zwemsportverenigingen en de wijkvereniging, blijft intensief betrokken. Volgend jaar legt het college het uitvoeringsbesluit aan de gemeenteraad voor. Vervolgens start de aanbesteding en technische uitwerking.

Delen

1 reactie

  1. Daar gaat weer het nodige gemeenschapsgeld op kosten van de Leidse belastingbetaler de plemp in. En waarom? Alleen maar omdat een raadslid van het CDA daar zo graag haar baantjes trekt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline