PvdA blaast Meldpunt Verkamering nieuw leven in

Net als in 2012 komt de PvdA Leiden met een meldpunt voor mensen die overlast ervaren door verkamering in hun woonomgeving. Bij verkamering worden panden zo verbouwd dat ze per kamer verhuurd kunnen worden. Gebeurde dat ooit voornamelijk om studentenkamers te realiseren, de laatste jaren gaat het steeds vaker om arbeiders die in ploegendienst werken en elkaar midden in de nacht aflossen, waardoor buren geen oog meer dicht doen. Ook verpauperde woningen en bergen fietsen voor de deur zorgen nog steeds voor veel overlast.

Volgens PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla is er de afgelopen jaren een explosie van panden in Leiden geweest die zijn verkamerd: “Door de huizencrisis konden mensen hun woning niet goed verkopen. Daar hebben louche pandjesbazen van geprofiteerd.” Door de vele verkamerde woningen in bepaalde buurten of straten dalen daar bovendien ook de prijzen van de overige woningen, waardoor een domino-effect ontstaat, aldus de PvdA.

De PvdA wil het probleem op korte termijn in de gemeenteraad aan de orde stellen en roept mensen die overlast ervaren daarom op zich te melden. Dat kan via het e-mailadres woonoverlastleiden@gmail.com. Als het aan de PvdA ligt, komen er regels voor het verkameren en moet het in straten waar nu al overlast is gewoon verboden worden.

Leiden Politiek Verkamering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×