Échte Leidse hutspot uit stadstuinderij

1

Tachtig Leidenaars eten de meest Leidse hutspot die in jaren is gemaakt. In de maaltijd zitten namelijk penen die in de stad zelf gekweekt zijn, in stadstuinderij ‘Het Zoete Land’.

Aanvullende ingrediënten worden lokaal ingekocht. Zoals biologisch vlees van Boerderij Buiten Verwachting in Hoogmade en aardappelen en uien van de Hafakker in Noordwijkerhout. De Bitterballerie zorgt voor biologische en vegetarische bitterballen.

Eerste volle oogstjaar
2015 is het eerste volle oogstjaar van ‘Het Zoete Land’. In de stadstuinderij werken zo’n 25 vrijwilligers onder leiding van een professionele tuinder. Er worden vele verschillende groenten, kruiden en bloemen gekweekt. Honderd zogenaamde ‘oogstdeelnemers’ ondersteunen het project financieel en komen wekelijks hun deel oogsten.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

1 reactie

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline