(Archieffoto: Chris de Waard).

Gewijzigde afvaldienst rond Leids Ontzet

De gemeente Leiden heeft rond de 3 oktoberviering vervangende ophaaldagen. Het is mogelijk dat huisvuil of bedrijfsafval op één van deze vervangende dagen wordt opgehaald, omdat de reguliere ophaaldag op een feestdag valt. Op 3 oktober wordt er in heel Leiden geen afval ingezameld.

Ondergrondse containers
De binnenstad is tegenwoordig voorzien van ondergrondse afvalcontainers. Deze containers worden nog zo laat als mogelijk voor afsluiting van het feestterrein geleegd. De ondergrondse containers op de Nieuwe Beestenmarkt worden afgesloten. De gemeente roept inwoners op geen afvalzakken naast de containers te plaatsen en de zakken tijdelijk thuis te houden.

Papier-, glas- en textielcontainers
De containers op de Garenmarkt, Molenwerf en Stationsweg zijn sinds gisteren verwijderd of afgesloten. De gemeente roept Leidenaren op geen papier, glas of textiel naast de containers te plaatsen en ook dit afval thuis te houden. De wijkcontainers op het Schuttersveld worden verwijderd.

Vanaf 4 oktober 24.00 uur zijn alle containers weer in gebruik.

Leiden 3 Oktober 2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×