Bij Molen de Valk is inmiddels een metershoog reuzenrad opgebouwd. (Foto's: Wilco Devilee).

Opbouw 3 Oktober kermis in volle gang

De Leidse binnenstad wordt voor 3 oktober weer omgetoverd in een waar attractieparadijs. De Lunapark kermis wordt opgebouwd op het terrein rondom Molen de Valk, de Nieuwe Beestenmarkt, het Stationsplein en de Stationsweg. Morgen om 13.00 uur gaan de attracties open. Om 01.00 uur op zondag 4 oktober sluiten de kermisattracties.

Bij Molen de Valk wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe parkeergarage. Doordat de kermis rond de bouwput staat, moest er nog snel een lichtmast worden verwijderd voor het reuzenrad.

Grootste reuzenrad
Het reuzenrad is splinternieuw en van Nederlandse makelij. Het is met zijn 55 meter hoogte het grootste reuzenrad van het land. Het rad verschaft daardoor een fenomenaal uitzicht over de Leidse binnenstad. In één ronde kan het 252 mensen in de 42 gondeltjes naar boven tillen. Er was slechts een kleine kraan nodig om het gigantisch gevaarte op te bouwen. Het hi-tech rad klapt zichzelf open vanuit 3 lange vrachtwagens.

Leiden 3 Oktober 2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×