De trommels zijn net op tijd binnen voor de activiteiten van de marchingband tijdens het Leidens Ontzet. (Foto's: PR).

Nieuwe trommels voor marchingband AMIGO

Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden heeft gloednieuwe, bijzondere trommels. Deze unieke exemplaren werden door de tamboers in nauwe samenwerking met Vancore uit Joure, ontwikkeld. Het zijn dan ook de eerste exemplaren van dit type. De trommels zijn nog net op tijd binnen voor het Leidens Ontzet en de Taptoe vanavond.

AMIGO is blij dat de deadline voor het Leidens Ontzet is gehaald. De marchingband kan daardoor haar nieuwe aanwinst aan het gehele Leidse publiek tonen. Vandaag en morgen is AMIGO, met nieuwe trommels, in de stad te bewonderen. Onder andere tijdens de Taptoe vanavond.

Overhandiging
Een delegatie van de VANCORE, waaronder de ontwerper van de trommels, waren aanwezig om deze te overhandigen aan de vereniging. De trommels werden overhandigd aan penningmeester Joep Jonkbloed en tamboer Martijn Vogelaar, tamboer instructeur van AMIGO. Beiden waren nauw betrokken bij het hele ontwikkelingstraject.

Dieper
Een diepere ketel en bredere doorsnede van de trom zorgen voor een warmere klank, die beter met het orkest mengt. Daarnaast zijn de trommels door kleine aanpassingen in gebruiksgemak en kwaliteit verbeterd.

Leiden 3 Oktober 2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×