De haringen waren weer populair vanochtend (Foto's: Laura Bertola)

Haringen 'superb' bevonden tijdens gemoedelijke uitreiking

“Superb”. Burgemeester Lenferink bleek zeer tevreden met de kwaliteit van de haring, aan hem ter keuring aangeboden door haringmeester De Witt. Die mening werd breed gedeeld tijdens de uitreiking van Haring en Wittebrood. Al vanaf 7 uur stonden vele Leidenaren in de rij, zich verheugend op een harinkie met ui en een smakelijk Geusje.

De locatie, De Waag, was onveranderd, maar de inrichting ervan niet bepaald nu het een restaurant is. De uitreiking en keuring bleven niettemin een onverminderd feestje. De tonnières dansten vrolijk op blaasmuziek terwijl zij de haringen uitdeelden aan alle liefhebbers die de moeite hadden genomen vroeg op te staan voor een tonnetje. Één van de commissarissen van de commissie Haring & Wittebrood sprak van een gemoedelijke uitreiking. “Het gaat van een leien dakkie!”

 

Leiden 3 Oktober


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×