Tijdens de feestelijke publieksopening wordt de Belgische film 'Le Tout Nouveau Testament' vertoond. (Foto: PR).

Kaartverkoop feestelijke publieksopening LIFF van start

De kaartverkoop van de publieksopening van het Leiden International Film Festival (LIFF) is van start gegaan. Het filmfestival viert dit jaar haar tiende jaar. Vandaar dat er een feestelijke publieksopening wordt georganiseerd, waar de Belgische filmhit ‘Le Tout Nouveau Testament’ wordt vertoond.

Bij de publieksopening is het mogelijk om onder het genot van een drankje het festival in te luiden. Kaarten voor de opening zijn voor €12,50 verkrijgbaar via de website van het LIFF. Hier zijn ook andere kaarten voor het festival te koop.

Le Tout Nouveau Testament
In deze surrealistische komedie bestaat God echt en woont hij samen met zijn vrouw en tienjarige dochter, Ea, in Brussel. Via zijn computer regelt hij zo goed als hij kan alles op aarde. Op een dag is Ea klaar met het gedrag van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen andere optie meer dan zich onder de bevolking te mengen.

Officiële opening
Naast de publieksopening is er ook een officiele opening. Het LIFF opent haar 10e editie met ‘Steve Jobs’. Dat is gelijk ook de Nederlandse premiere voor de film van regisseur Danny Boyle en scenarioschrijver Aaron Sorkin. De film is een intiem portret van Steve Paul Jobs, CEO en oprichter van Apple, gespeeld door Michael Fassbender.

 

Advertentie

Cultuur Leiden LIFF2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×