Vandaag is het 21 oktober 2015. De dag in de toekomst waar Marty McFly in 1989 heenreisde.

Vandaag terugblikken op de toekomst: BTTF

In 1989 reisde Marty McFly naar de toekomst en kwam aan op 21 oktober 2015. Back to the Future en het vervolg Back to the Future II groeiden uit tot klassiekers. Daarom organiseert het Leiden International Film Festival vanavond samen met Bioscopen Leiden een ‘Back to the Future-marathon’ in bioscoop Trianon. Kaartjes? Die zijn allang uitverkocht.

back2thefutureInmiddels zijn er volop overzichten te vinden waarin uit de doeken wordt gedaan welke voorspellingen uit de scifi-cultfilm zijn uitgekomen en welke niet. Videobellen is bijvoorbeeld allang geen nieuws meer, grote tv-schermen ook niet. En wat dacht je van betalen met je vingerafdruk. Op vliegende auto’s moeten we daarentegen nog even wachten en ook de zelfstrikkende schoen is nog geen gemeengoed. Een vliegend skateboard? Het allereerste hooverboard kwam vorig jaar uit. Je kunt het alleen gebruiken op een speciale elektromagnetische baan. Vandaag komt het nieuwe model uit.

Cultuur Leiden LIFF2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×