De Wijkvereniging Transvaal heeft een brief gestuurd naar de gemeenteraad en het college van B&W, met daarin deze kaartjes. De blauwe panden zijn verkamerd. (afbeelding: Wijkvereniging Transvaal).

Wijkvereniging Transvaal: 'verkamering loopt spuigaten uit'

Carla de Bruijn van Wijkvereniging Transvaal vindt dat de verkamering van de wijk ‘de spuigaten uitloopt’. De wijkvereniging heeft afgelopen weekeinde een brief gestuurd naar de gemeenteraad en het college van B&W, waarin onder meer wordt aangegeven dat er vermoedelijk meer woningen verkamerd zijn dan bij de gemeente bekend is. Dat zorgt volgens de vereniging voor problemen, zoals verloedering van de wijk.

“De wijk verloederd, doordat de verkamerde panden minder goed worden onderhouden”, aldus Carla de Bruijn. Ook is er meer last van fietsen op straat, daar is geen ruimte voor volgens De Bruijn. Ook constateert ze dat er veel vuil wordt gedumpt.

Quotum
Het verkameren van woningen is niet illegaal, zo lang de eigenaar van het pand hier een vergunning voor heeft. De Wijkvereniging Transvaal is wel van mening dat deze vergunningen spaarzamer verleend moeten worden, “in de meeste gevallen wordt die vergunning klakkeloos verleend. We zijn voor een quotum per straat, zodat de verhoudingen worden gehandhaafd binnen een straat”, aldus Carla de Bruijn. “Sommige straten in de week zijn bijna compleet verkamerd.”

Afwachten
De wijkvereniging heeft al verschillende reacties gehad op de ‘brandbrief’ die ze naar de gemeente stuurde. Verschillende partijen hebben toegezegd het onderwerp te bespreken, het wordt donderdag op de agenda gezet. “We gaan kijken wat het gaat worden”, aldus Carla de Bruijn.

De lichtblauwe woningen in respectievelijk Transvaal I, II en III zijn al verkamerd.

Leiden Politiek Verkamering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×