(Foto: PR)

1000 rondjes voor het goede doel

Schaatshal Leiden organiseert voor de 6e keer de ‘1000 Rondjes van Leiden’. Op zondag 13 december luidt om 06.30 uur het startsein en worden de eerste ronden gereden. De tocht kan individueel of in teamverband worden afgelegd. Het doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te schaatsen voor het Willem Alexander Kinder Fonds (WAKF).


Maaike Lek sprak met Willem van Vliet, secretaris van Schaatshal Leiden en medeorganisator van de ‘1000 Rondjes van Leiden’.

Het fonds zamelt geld in voor de kindvriendelijke aankleding van de baby-, kinder- en tienerkamers in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). “Het Willem Alexander Fonds is een fonds dat zich bezig houdt met het zorgen voor een prettige omgeving voor chronisch zieke kinderen” vertelt Willem van Vliet. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die zich prettig en veilig voelen veel minder stress ervaren. Dat kan leiden tot minder pijn en een positieve invloed op het genezingsproces.

Verschillende activiteiten
“Vorig jaar hebben we zo’n € 4000 opgehaald. Het doel van dit jaar is zeker om dat te verbeteren” aldus Van Vliet. Naast de ‘1000 Rondjes’ zijn er ook andere activiteiten om aan mee te doen. Er wordt een prijsvraag gehouden waarbij de winnaars prijzen kunnen winnen. “Ook de binnenbaan is beschikbaar je kunt gewoon komen schaatsen. De toegang is € 4 en het volledige bedrag gaat naar het goede doel.”

De ‘Gouden Schaats’
Naast de 1000 rondjes, is er ook de mogelijkheid om 250, 500 of 750 rondjes te rijden. De snelste individuele schaatser wint een beker en het snelste team wint de ‘Goede Doelen Gouden Schaats’. Ook zal een dweilorkest en een koek- en zopie niet ontbreken.

‘De 1000 Rondjes van Leiden’ gaat van start om 06.30 uur in de Schaatshal Leiden. Er zijn nog startplekken beschikbaar. Inschrijven kan via de website van Schaatshal Leiden.

Leiden Nieuws Sport Schaatshal Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×