Niet alleen het water wordt volgens de bezwaarmakers door het nieuwe vlonder aan het zicht onttrokken. Ze zijn bang dat ook de werfkelders een groot deel van het jaar verdwijnen achter grote parasols op het nieuwe lagere terras.

Oud Leiden en Waterambacht vechten terras Annie's aan bij rechter

De Historische Vereniging Oud Leiden en het Waterambacht Leiden stappen naar de rechter om de vergunning voor het nieuwe terras bij Annie’s aan te vechten. De twee organisaties trekken samen op om de historische plek waar Leiden ooit is ontstaan visueel te behouden. “Terrassen in Leiden horen op boten. Zo hou je de relatie met het water”, zo beargumenteerden de organisaties eerder tevergeefs bij de Leidse gemeenteraad. Die legde deze en andere bezwaren naast zich neer en keurde de komst van het nieuwe, grotere terras in meerderheid goed. Wel werd ook een voorstel van GroenLinks omarmd en werd besloten dat het terras bij Annie’s eens maar nooit weer is. In doe toekomst mogen terrassen op het water alleen nog op dekschuiten.

 

Leiden Terras Annie's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×