Wethouder Damen stomverbaasd over inval FIOD

Wethouder van financiën Marleen Damen was met stomheid geslagen toen de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) woensdag het stadhuis binnenviel in verband met een onderzoek naar mogelijke belastingfraude. “In onze ogen waren we nog volop in gesprek hierover, we zijn dan ook zeer verrast over de inval”, aldus Marleen Damen.

De belastingfraude waarvan de gemeente wordt beticht, gaat om een aangifte over de huisvesting van het Da Vinci College in het ROC Leiden-gebouw in Leiden Lammenschans. Volgens de Belastingdienst is de gemeente 1,7 miljoen euro belastinggeld verschuldigd. Met dat bedrag heeft het college van burgemeester en wethouders rekening gehouden. “We hebben meerdere malen genoemd dat we hier een discussie over hebben met de Belastingdienst en ook dat we het als risico meenemen in onze risicoreservering”, aldus Marleen Damen.


Chris de Waard  sprak met wethouder Marleen Damen over de inval van het FIOD.

Advertentie

Leiden Politiek Inval FIOD bij gemeente Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×