Naturalis ontvangt voor derde jaar op rij recordaantal bezoekers

Naturalis Biodiversity Center heeft het afgelopen jaar opnieuw een recordaantal bezoekers ontvangen. Het museum in Leiden ontving in 2015 339.550 bezoekers, bijna 12% meer dan in 2014. Voor het derde jaar op rij heeft Naturalis het bezoekersrecord verbroken. De bezoekers van het museum waardeerden hun dagje uit met gemiddeld een 8,4.

Ook scholen wisten Naturalis dit jaar weer goed te vinden. Ruim 67.000 leerlingen en studenten bezochten het museum in 2015 voor een schoolreis of een educatief programma.

Kisten met dino’s
Naturalis Biodiversity Center was dit jaar veel in het nieuws in verband met de nieuwste aanwinsten voor de dinosauriërs collectie. Met onder andere de T.Rex die naar Leiden komt en de kisten vol Triceratops botten die begin december aankwamen.

Moderniseren
Buiten de oude voorwerpen werd er ook veel gemoderniseerd bij Museum Naturalis. Alle collectiegegevens kwamen wereldwijd online beschikbaar; maar liefst 37 miljoen objecten werden gedigitaliseerd. Naturalis gaat een bijzonder jaar tegemoet.

Vanaf augustus 2016 start de verbouwing van het huidige museum. De huidige tentoonstelling is geopend tot 1 augustus 2016. In september verwelkomt Naturalis de T.Rex in het Pesthuis. Met de interactieve dinotentoonstelling over het einde van het Krijt tijdperk, waarin de T.Rex leefde, verwacht het museum in Leiden opnieuw veel aandacht en bezoekers te trekken tijdens 2016.

Leiden Nieuws Science Naturalis Biodiversity Center


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×