(Foto reconstructie liquidatie: Ricardo Bakker).

Twee arrestaties in zaak liquidatie Turkse Leidenaar

Arrestatieteams hebben vanmorgen in alle vroegte twee mannen opgepakt die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de liquidatie van Zeynel Er op 14 juni. Het gaat om een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Afgelopen nacht werd omstreeks 5.00 uur de 34-jarige verdachte in zijn woning in Zaandam aangehouden. De 23-jarige verdachte werd op datzelfde tijdstip in een hotelkamer in Purmerend in de boeien geslagen. Ook werden vanmorgen enkele woningen doorzocht en auto’s in beslag genomen.

De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie op de hoek van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat in Leiden op dinsdag 14 juni omstreeks 18.00 uur. De 50-jarige Zeynel Er werd daarbij getroffen door een kogelregen. Het zwaargewonde slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meerdere keren geopereerd. Het mocht uiteindelijk niet baten. Hij bezweek op donderdagochtend 16 juni aan zijn verwondingen.

De vermoedelijke daders sloegen na de aanslag op een grijze motorscooter van het merk Piaggio, type Skipper, op de vlucht via het Kiljanpad en de Jan Wolkersstraat. De scooter werd later in de Weddesteeg in Leiden teruggevonden. De recherche nam voor het onderzoek ook een zwarte Volkswagen Caddy in beslag die aan het Kiljanpad werd aangetroffen en vermoedelijk door de daders is gebruikt.

Direct na het schietincident werd er onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Het onderzoek leidde naar de twee verdachten uit Zaandam en Purmerend. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze worden verhoord.

Oproep getuigen

De politie is ondanks de aanhoudingen nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de liquidatie in de Rooseveltstraat, de grijze motorscooter of de zwarte Volkswagen Caddy. Wie meer weet, kan contact opnemen met de recherche in Leiden via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden schietpartijgieterijstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×