(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden klaar voor 'bijzonder' seizoen

Nog twee weken en dan gaat ook de bal in de Vijf Meihal weer stuiteren als ZZ Leiden haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen speelt. Voor voorzitter Marcel Verburg kan het niet snel genoeg beginnen. “Het begint alweer behoorlijk te kriebelen. We zijn eraan toe om weer wedstrijden te mogen spelen.”

Het was een abrupt einde voor de Leidse basketbalploeg Zorg en Zekerheid Leiden toen in maart bekend werd dat er niet verder zou worden gespeeld. “Geen kampioen en ook geen bekerwinnaar. Je weet niet wat je overkomt”, zucht voorzitter Marcel Verburg. “We kregen met vraagstukken te maken waar we nog nooit over hadden nagedacht. Bij alles hebben we moeten kijken of het anders kon, goedkoper of zelfs helemaal worden geschrapt. Het was een behoorlijke operatie om de kosten zoveel mogelijk te beheersen.”

Bewust geen Europa
Toch heeft Verburg nog het volste vertrouwen in aankomend seizoen en bestempelt hij Leiden als een van de titelfavorieten. “Onze grootste uitdagers zijn ongetwijfeld Groningen, Den Bosch en Zwolle, maar ook kleinere teams als Weert timmeren de laatste jaren knap aan de weg.” In de zomerstop is de selectie van Leiden behoorlijk op de schop gegaan, maar Verburg vermoedt dat er een goed team op de been kan worden gebracht. “Met oud-NBAspeler Geert Hammink als nieuwe coach en een goede mix van Nederlandse en Amerikaanse spelers hebben we een ‘leuk’ team. We kunnen hoge ogen gaan gooien.”

ZZ Leiden heeft er bewust voor gekozen om zich aankomend seizoen niet in te schrijven voor de Europese toernooien. Een keuze waar Verburg absoluut geen spijt van heeft. “Samen met Zwolle blijven we dit jaar in eigen land. Den Bosch en Groningen gaan wel Europa in, maar de Europe Cup waar Den Bosch aan mee zou doen is nu al uitgesteld en het scenario waar Groningen zich nu in bevindt, zien we ook niet bepaald zitten. Zij moeten volgende week naar Oekraïne en dan is het nog maar de vraag of en hoe je terugkomt. Gezien de huidige ontwikkelingen zijn we daarom blij met onze keuze.”

Sport071-presentator Pepijn van Wezenberg in gesprek met de voorzitter van ZZ Leiden, Marcel Verburg, over aankomend seizoen.

Mondkapjes op de tribune
De afgelopen jaren was er veel gesteggel over de hoeveelheid toegestane toeschouwers. In plaats van 2.000 zien de Leidenaren het liefst 3.000 toeschouwers op de tribune, maar met de nieuwe maatregelen in het aankomend seizoen zit dat er voorlopig niet in. “We mogen maximaal 646 mensen ontvangen. Dat is een derde van de bezetting die we willen, maar helaas is het niet anders.” Om toch zoveel mogelijk supporters toegang te bieden, is besloten om dit jaar geen seizoenkaarten te verkopen. “Leden van de businessclub hebben sowieso plek. Daarna krijgen de seizoenhouders van vorig seizoen voorrang en tot slot gaan de overige kaarten 48 uur voor de wedstrijd in de vrije verkoop. Op deze manier is het nog een enigszins faire deal voor de fans.

Wie komend seizoen een wedstrijd van ZZ Leiden wil bezoeken, krijgt te maken met een waslijst aan maatregelen waar hij zich aan moet houden. “Het begint al bij het kopen van een kaartje. Je moet dan gelijk een gezondheidsverklaring invullen en ook bij binnenkomst in de hal zal dit worden gecheckt.” Wanneer een supporter door ‘de keuring’ heen is, wordt deze verzocht een mondkapje op te doen en direct naar het toegewezen stoelnummer te gaan. “Alle plekken zijn genummerd en het is de bedoeling dat je daar de hele wedstrijd blijft zitten. Via een app kunnen supporters hun eten en drinken bestellen wat vervolgens naar je toe wordt gebracht. Het liefst hebben we dat je alleen bij hoge nood opstaat, zodat het verkeer op de tribunes beperkt blijft. Maar zoals je aan deze maatregelen kunt zien, zijn we er helemaal klaar voor. Laat het seizoen maar beginnen.”

Advertentie

Interview Leiden Sport Topsport Leiden TV ZZ Leiden Basketball zzleiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×