De regen spoelde vannacht al een deel van de verf weg. Vandaag heeft de gemeente Leiden de 'gaybra' weer helemaal in oude luister laten herstellen. (Foto: Reanne van Kleef).

Gemeente doet aangifte vernieling regenboogzebra

Het regenboogzebrapad op de nieuwe Beestenmarkt is hersteld. Wethouder Roos van Gelderen heeft vanmorgen direct opdracht gegeven om de gaybra in de oorspronkelijke staat terug te laten brengen nadat onbekenden de veelkleurige voetgangersoversteekplaats afgelopen nacht met verf te lijf gingen. Ook doet de gemeente bij de politie aangifte van de vernieling.

Op een filmpje de vanuit Rockcafé Lazarus is gemaakt van de vernieling is te zien dat een drietal jongens of mannen met bezems verf op het regenboogpad aanbrengen. Ook filmen ze elkaar en brengt een van hen ogenschijnlijk de hitlergroet. Van de vernieling zijn ook foto’s gemaakt.

Mogelijk kunnen aan de hand van de beelden de daders worden achterhaald.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Politiek regenboogzebra


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×