SP-bestuurslid toch niet naar DENK

13

Bestuurslid Mustafa Kus van de SP Leiden gaat toch niet naar DENK. Dat heeft hij aan fractievoorzitter Julian van der Kraats van de Leidse SP laten weten. Wel stapt hij op als bestuurslid van de SP. Hij voelt zich niet vrij om te kunnen zeggen wat hij wil over DENK.

Gisteren schreef hij een uitgebreid betoog voor de beweging DENK en sloot dat af met een verkapt stemadvies aan voor die partij. “DENK goed na voor je je stem uitbrengt.”

Delen

13 reacties

    • Gerard van der Veer op

     Zoals beroepsfantast Donald Trump de Hillary -campagne, de media, de door hem aangerande vrouwen, ja iedereen beschuldigt van een leugen- en lastercampagne aan zijn adres, zo herhaalt u keer op keer uw vooroordelen onder het mom iets vast te stellen. “De zoveelste moslim met lange teentjes”.
     *
     En ‘Judaskus’: gewoon eens een beetje niet-melodramatisch is kennelijk niet mogelijk, u, als zoveelste voorbeeld van die Ellendige Groep, kondigt, net als Ze allemaal doen, de ondergang van de wereld aan – tenzij We met zijn inheemse alleen het Gevaar de Zijl- en Morspoort uit drijven
     *
     Kus kreeg hier op Sleutelstad dit jaar nog een kritisch bericht aan zijn broek, na een onbesuisde, ad hoc door hem georganiseerde symbolische actie op het Stadhuisplein. Dat bericht ging ergens over.
     *
     Wilt u verder Roald Dahl lezen als u van griezelsprookjes houdt?

    • Gerard van der Veer op

     Zoveelste ongewenste intimiteit door gedachteloze vooroordelenspuier met kleine handen.

 1. Ach, het is zoveelste die in het keurslijf van de SP wordt gedwongen. Een ander geluid dan de SP bestaat voor hun niet. Het is echt droef dat dit weer gebeurd, Jammer.

 2. Heel goed mogelijk dat Turken die politiek actief zijn door de lange arm van Ankara onder druk gezet worden om lid van DENK te worden, omdat ze anders beticht worden lid te zijn van Erdogan onwelgevallige groeperingen. Dit geldt voor alle Turkse politiek actieven en in het bijzonder voor hen die lid zijn van een linkse partij. Het is ook goed mogelijk dat Kus de lijn van Erdogan ondersteunt en dat er daarom geen plek voor hem is in het bestuur van de SP. Dat past ook goed bij zijn overweging lid van de Turkse PVV te worden. Bij Kus kunnen beide overwegingen een rol spelen omdat hij heen en weer gaat in zijn beslissingen. De heer Kus is een man met het hart op de goede plaats, maar hij heeft zijn emoties niet in bedwang, hetgeen al vaker bij hem gespeeld heeft. Het lijkt wel alsof hij in paniek is gezien zijn tegenstrijdige keuzes. Voor Ome Koos komt het allemaal verwarrend over en zo reageer ik ook.

 3. Dit nieuws is alweer achterhaald. dhr. Kus vertelde gister 17-10 bij Radio 1 rond 17:00. dat hij in gaat op de uitnodiging van DENK en hij wil kijken of ze nader tot elkaar kunnen komen. hele wollige diplomatieke taal. ik denk dat we nu wel weten wat de volgende stap wordt..

 4. Gerard van Hees op

  Ik denk dat Kus, die ik altijd heb gerespecteerd en gewaardeerd, op moet passen dat hij in de vleierijen van Denk trapt. De SP is een brede partij en DENK niet. Ook speelt DENK teveel de kaart van slachtoffer in de samenleving waardoor het lijkt alsof ze zich afwenden van onze samenleving. En dit nog los van mijn waarneming dat DENK zichzelf in een lastig parket brengt door alhier moeizaam om te gaan met de binnenlandse Turkse situatie, door daar om electorale redenen geen afstand tot te nemen, waarmee haar in de basis linkse verhaal afbreuk wordt gedaan en een behoorlijk rechtse afslag kent. Ik heb Sylvana Simons al een paar keer met meel in de mond horen praten als het onderwerp Turkije wordt aangeraakt, waarbij ze in de kwestie Ebru de legalistische kaart trok van ”je moet je houden aan de regels van het land”. Ja, over andere onderwerpen is Simons veel explicieter en sympathieker.

  Dus mijn advies aan Kus; ga niet op een roze wolk zitten van DENK, maar blijf je eigen uitgangspunten trouw. Daarmee verdien je mijn respect.

 5. Wat is erger, SP-raadsleden die kiezers bedriegen en met de VVD een college vormen of een SP-bestuurslid dat sympathiseert met een fanclub van Erdogan en zijn totalitaire politiek?

  • @Frits2016
   De SP zou wel gek geweest zijn om niet in het college te gaan. Niks is volmaakt, maar ik zie de SP liever samenwerken met de VVD en een deel van haar programma verwezenlijken dan dat het alleen maar letters op papier zijn. Natuurlijk moeten ze gaan voor de 39 zetels dan hoeven ze helemaal met niemand samen te werken. Daar ga jij zeker een steentje aan bijdragen met folderen, verkiezingsbiljetten aanplakken etc. Het is jammer dat Kus, die zijn hart op de goede plaats nu aantoont, dat hij, nu het er op aan komt, eigenlijk een onbetrouwbare slappe zak is zonder ruggengraat. Maar ik heb het al eerder gezegd: Erdogan heeft een lange arm en die wordt in Nederland bedient door DENK. Het zou me niets verbazen als Kus door de heren van DENK onder druk gezet is.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline