D66 Den Haag wil Humanities campus in Hofstad

Als de Universiteit Leiden er met de gemeente Leiden niet uitkomt, is de nieuwe Humanities Campus van harte welkom in Den Haag. Dat heeft raadslid Kim Waanders van D66 Den Haag aan rector Carel Stolker laten weten. Die heeft het raadslid echter een blauwtje laten lopen. De universiteit wil de campus in Leiden realiseren tegenover de Universiteitsbibliotheek.

Stolker herhaalde daarmee wat hij vorige week ook op Sleutelstad Radio zei. De hele wetenschappelijke collectie die nodig is voor een grote internationaal georiƫnteerde Faculteit Geesteswetenschappen is ondergebracht aan de Witte Singel en dus is een campus aan de overkant van het water voor de universiteit feitelijk de enige logische optie.

Regierol gemeente

Het Leidse gemeentebestuur heeft dinsdag besloten om de regierol voor de realisatie van die campus op zich te nemen. Doel is daarbij volgens burgemeester Lenferink om de campus mogelijk te maken met oog voor de belangen van de huurders van 58 corporatiewoningen van De Sleutels die voor de campus moeten wijken. Ook wethouder Dirkse reageert op het voorstel van zijn partijgenoten in Den Haag met de mededeling dat de campus in Leiden mogelijk gemaakt wordt.

Interpellatiedebat

Vanavond houdt de gemeenteraad op verzoek van het CDA Leiden een spoeddebat over de campusplannen van de universiteit Leiden.

Leiden Politiek Science Humanities Campus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×