Al 890 handtekeningen voor groen houden Kagerzoom

Afgelopen weekeinde hebben Merenwijkbewoners samen met de SP Leiden en de PvDA Leiden in de
Kopermolen en in de Kagerzoom handtekeningen opgehaald voor de petitie tegen de komst van een grootschalige skeelerbaan die de gemeente Teylingen gepland heeft op de plaats van de Warmondse ijsbaan. In twee uur tijd werden er in de Kopermolen 180 handtekeningen opgehaald. Op zondag, in de Kagerzoom, kwamen daar in drie uur tijd nog eens 258 handtekeningen bij. Samen met de handtekeningen die online zijn ingediend via landijsbaanwarmondgroen.petities.nl brengt dat het steunbetuigingen in totaal op 890.

“Ondertussen blijven de handtekeningen bij de online petitie binnenstromen,” zegt Antoine Theeuwen die de acties bij de SP Leiden coördineert. “In het begin werden de bewoners die direct getroffen dreigen te worden door de aanleg van de skeelerbaan nog weggezet als een kleine minderheid. Maar de aantoonbare brede steun om het natuurgebied te behouden maakt daar korte metten mee. We blijven net zolang doorgaan totdat ook Teylingen inziet dat dit unieke polderlandschap behouden moet blijven”.

 

De acties tegen de skeelerbaan begonnen vorige maand toen op een bewonersavond waar zo’n 100 bewoners van de Merenwijk aanwezig waren bleek dat de wijk absoluut niet zit te wachten op de grootschalige skeelerbaan in de Kagerzoom. De Merenwijkers vinden dat dit stukje natuur groen moet blijven.

Leiden Regio kagerzoom


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×