Barry Badpak in de Week van Leiden

Deze zondagavond ontving IJsbrand Terpstra voor de laatste keer een Leidenaar in de Week van Leiden: een uur waarin de gast centraal staat en het gaat over beroep, vrije tijd en natuurlijk over (de activiteiten in) de stad. In de studio waren de jongens van Barry Badpak, die aanstaande donderdag op het podium van de Gebr. De Nobel staan met Duh Mjoesikol en verder bekend zijn van o.a. Kamelenteen en Rijke Sloebers.

Duh Mjoesikol
Te gast waren Wouter Vermeulen en Roeland Sluyterman, die samen met Paul Dekker de Leidse muziekgroep Barry Badpak vormen. Na twee succesvolle edities van hun theatershow Duh Mjoesikol in 2015, besloten ze dit jaar om een XXL-variant te maken. Het concept: twee uur lang eigen muziek, een dunne verhaallijn en een bar die gedurende de hele voorstelling geopend is. Ze moesten tijdens de uitzending toegeven dat dit optreden uitgebreider wordt voorbereid dan normaal het geval is. Zo hebben ze een script geschreven, vindt er een generale repetitie plaats en moet er ook nog tekst uit het hoofd worden geleerd.

Barry Badpak in 2016

‘Een grap’
Normaal gesproken nemen ze hun rol als Barry Badpak niet zo serieus. Nadat ze in 2011 een hit hadden met Kamelenteen, was het nooit de bedoeling om er een echte muziekgroep van te maken. Het belangrijkste was (en is) dat er lol wordt gemaakt en dat de vrienden onderling een gezellige tijd hebben. Volgens Roeland en Wouter is het belangrijk dat het publiek ook snapt dat Barry Badpak een grap is, om te voorkomen dat het een teleurstelling wordt. Daarom kunnen ze dat ook maar niet genoeg benadrukken, zeker nadat ooit wél een serieus optreden van ze was verwacht, vertelden ze in de uitzending.

Toekomst
De Hut van Ome Henne, waar Wouter bedrijfsleider is, was de plek waar het in 2011 begon. Binnenkort bestaat de kroeg 40 jaar, waarbij Barry Badpak volgens de heren niet kan ontbreken. In de studio kwamen de eerste ideeën al naar boven en dat is ook precies hoe dat bij hun werkt, legden ze uit. Ideeën ontstaan vaak op loze momenten, zoals in de auto of aan de bar. Zolang die ideeën blijven komen en ze nog worden gevraagd om op te treden, blijft Barry Badpak nog wel even bestaan. Er wordt in ieder geval weer gewerkt aan nieuwe muziek, dus van stoppen is nog geen sprake.

IJsbrand Terpstra in gesprek met Wouter Vermeulen en Roeland Sluyterman in de Week van Leiden.

Eerder in de Week van Leiden:
Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer (14 mei)
Schrijver Jeroen Windmeijer (7 mei)
Voorzitter van Minerva Lucia Aerden (30 april)
Event manager Trudy Kwik (23 april)
Architect Ronald Knappers (16 april 2017)

Interview Leiden De week van Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×