Leiden wil opt-in voor reclamedrukwerk

Een meerderheid van de Leidse gemeenteraad heeft zich achter een voorstel van de Partij voor de Dieren geschaard om een opt-in-systeem in te voeren voor het verspreiden van ongevraagd en ongeadresseerd reclamedrukwerk. Huishoudens kunnen dan met een Ja-Ja-sticker aangeven dat ze wél reclame in de bus willen. Bij adressen zonder zo’n sticker mag dan geen ongeadresseerd drukwerk meer worden bezorgd.

Chris de Waard sprak na afloop van de raadsvergadering met Dick de Vos over zijn aangenomen voorstel.

Dat het voorstel is aangenomen, betekent niet dat de ja-ja-sticker snel wordt ingevoerd. De reclamebranche procedeert tegen een soortgelijk voorstel dat eerder in Amsterdam werd aangenomen. Die bodemprocedure loopt nog en Leiden wacht eerst de uitkomst ervan af.

Leiden Politiek Ja-sticker


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×