(Foto's/video: Chris de Waard en Sjaak van der Geijn).

Spooronderdoorgang Kanaalweg deels open

De ongelijkvloerse kruising in de Kanaalweg is bijna klaar. In de eerste fase van de bouw van de spooronderdoorgang bleven de bedrijven in het Kanaalpark bereikbaar vanaf de zijde van het verkeersplein bij de Lammenschansweg. Nu het wegdek in de onderdoorgang klaar is, rijden de auto’s van en naar het bedrijvenpark sinds enkele dagen vanaf de andere kant en dus via de tunnel.

Aan de bouw van de spooronderdoorgang is bijna anderhalf jaar gewerkt. Eind augustus moeten de werkzaamheden afgerond zijn en kan het autoverkeer weer gebruik maken van de weg. Oponthoud voor passerende treinen behoort tot het verleden.

De overgang in het spoor Leiden – Utrecht moest worden aangepast om op termijn meer treinen te kunnen laten rijden tussen de twee steden. Als dat aantal fors toeneemt zou het wegverkeer veel te veel hinder gaan ondervinden van de steeds gesloten overgang. Ook uit oogpunt van verkeersveiligheid is een ongelijkvloerse kruising noodzakelijk bij een hoger aantal treinen op het tracé.

Let op, de Kanaalweg is nog geen doorgaande verbinding. Momenteel wordt het deel van de weg tussen het Kanaalpark en het verkeersplein Lammenschans geasfalteerd.

Leiden spooronderdoorgang


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×