Naam onthuld van spooronderdoorgang Kanaalweg

In het bijzijn van tientallen omwonenden is vandaag de naam onthuld van de spooronderdoorgang in de Kanaalweg. De tunnel heet, heel verrassend: Kanaaltunnel. De naam werd onthuld door directeur Regio Randstad Zuid ProRail Helga Cuijpers en bedrijfsleider Realisatie Maarten de Jong van aannemer Max Bögl die het werk uitvoerde.

Chris de Waard nam een kijkje bij de onthulling en maakte voor Sleutelstad FM een reportage.

Sinds enkele weken kunnen auto’s, fietsers en voetgangers het spoor op de Kanaalweg ongelijkvloers en veilig passeren. Inmiddels zijn ook de laatste afrondende werkzaamheden voltooid en kon de spooronderdoorgang op de Kanaalweg officieel worden geopend. dat gebeurde door het onthullen van een naambordje.

Omwonenden zijn lovend over het project. De ongelijkvloerse kruising wordt niet alleen geprezen om het uiterlijk, maar het is ook meteen veel rustiger in de buurt nu auto’s niet meer een paar keer per uur stil staan voor de gesloten spoorbomen. Ook voor fietsers is het een verademing om niet meer in weer en wind te hoeven wachten. Buurtbewoner Anton Mentink kon de bouw vanuit zijn woning volgen: “Ik heb geen moment overlast gehad en het is toch prachtig geworden! Toen ik er laatst voor het eerst met de auto doorheen reed, had ik de neiging om het Wilhelmus te gaan zingen.”

Leiden Politiek spooronderdoorgang


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×