Hudson’s Bay Leiden nu open voor publiek

6

Met het doorknippen van een enorm lint is zojuist warenhuis Hudson’s Bay Leiden opengegaan voor het publiek. De medewerkers ontvingen het toegestroomde publiek met luid applaus.

Chris de Waard sprak vandaag met Hans Gennotte. De vestigingsadviseur van Centrummanagement Leiden (CML) heeft een sterke band met het pand. Hij was de laatste vestigingsmanager van V&D tot aan het faillissement. Vervolgens trad hij in dienst bij CML en mocht een pop-up warenhuis openen in het pand waar vanaf vandaag Hudson’s Bay elke dag open is.

De honderden nieuwsgierigen trokken vanaf 11.00 uur door het nieuwe warenhuis. Ook restaurant La Place mocht zich op veel belangstelling verheugen, net als het terras op de bovenste verdieping dat ook weer open is voor de bezoekers.

View this post on Instagram

#hudsonbay Leiden is OPEN!

A post shared by sleutelstad (@sleutelstad) on

Delen

6 reacties

  1. Nee ik zet geen stap in deze nep-V&D. De herinnering blijft natuurlijk. In dit soort buitenlandse firma’s heb ik geen enkele aardigheid. Benieuwd hoe dit zal aflopen.

  2. Het is een prachtig warenhuis geworden, maar ongeschikt voor Leiden. Te luxe en dus ook te duur. Alleen premium merken. Geen “instap”labels. Geen openingsakties. Geen publiciteit. Respect voor de moed, maar in Leiden met een laag gemiddeld inkomen gaan ze het helaas niet redden. Jammer…..

  3. Eindelijk is het gapende gat weer bewoond. Niet treurig blijven kniezen over V&D want die komt echt nooit meer terug. Voor sommige mensen zal deze nieuwe winkel niet zijn weggelegd, gelukkig voor veel anderen wel. Er zijn genoeg Primarkt’s en Actions op steenworp afstand voor wie “veel voor weinig” wil.

  4. Tussen Primark/Action/Zeeman enz. met hun goedkope rotzooi en Hudson’s Bay met dure/modieuze/luxe merkspullen zit veel ruimte.

  5. Volgens het management van HBC is de doelgroep 18 – 34 jaar. De millennium generatie komt dus aan haar trekken. Geen shops in de shops als bij de Bij, maar een kleermaker om je kleding direct op maat te maken en een nagelknipper en een kapper bij de make-up. Branchevervaging of niet? In Leiden is de genoemde doelgroep rijkelijk aanwezig als het schuldenmakende studentenkorps (bijna gratis lenen voor leuke dingen zoals bij HBC naast een enorme studieschuld) en de tweedehandse Saab rijdende Dirkie66 yuppen. Nou maar hopen dat de activistische aandeelhouder van HBC in de dwangbuis gestopt wordt. En HBC overleeft tussen de 1 euro prijsvechters. Leiden, where else!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline