Raad Oegstgeest keurt begroting unaniem goed

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft vannacht de programmabegroting voor de jaren 2018-2021 unaniem goedgekeurd. Daar ging een lang debat aan vooraf dat tot een aantal wijzigingsvoorstellen leidde.

Chris de Waard sprak na het vaststellen van de begroting met burgemeester Jaensch die tijdelijk de portefeuille financiën behartigt.

Zo wordt het minimabeleid met name voor kinderen verruimd, wordt er volgend jaar 50.000 euro uitgetrokken om veelbelovende burgerinitiatieven te ondersteunen zoals bijvoorbeeld het project ‘Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest’ en wordt extra geld dat de gemeente krijgt voor armoedebestrijding aangewend voor een samenwerking met het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en met de Stichting Leergeld. Tenslotte blijft op voorspraak van PrO een bedrag van 60.000 euro beschikbaar voor het bestrijden van armoede onder kinderen. Het gaat om geld dat dit jaar overblijft.

Chris de Waard in gesprek met PrO-fractievoorzitter Tim van Tongeren die na een stevig debat en een unaniem gesteunde motie over een structurele aanpak voor de tekorten op Jeugdzorg toch kon instemmen met de begroting waar hij vorige week nog zeer kritisch op was.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline