Vrijdag 1 december werden de Leiderdorpse Sportprijzen 2017 uitgereikt. (Foto's:  J.P. Kranenburg)

Terugblik uitreiking Sportprijzen Leiderdorp

Tijdens het sportgala in het A4 Zalencentrum werden vrijdagavond de Leiderdorpse Sportprijzen 2017 uitgereikt. Er waren prijzen in zeven categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Sportvereniging, Sportvrijwilliger, Talent jongens en Talent meisjes van het jaar. Sleutelstad was bij het sportgala aanwezig en maakte een radio- en fotoreportage.

Reanne van Kleef sprak na afloop met sportwethouder Olaf McDaniel. Hij was erg trots op alle Leiderdorpse topsporters en kijkt ook uit naar de nationale sportprijzen waarbij ook vier Leiderdorpers in de race zijn. Hij hoopt dat de Leiderdorpse politiek ook na de komende gemeenteraadsverkiezingen weer veel in sport wil investeren.

Sportman

Zitskiër en meervoudig wereldkampioen Jeroen Kampschreur ging er met de titel Sportman van het Jaar vandoor. Daarmee gaf hij taekwondoka Finn Vogelenzang en Europees hockeykampioen Jorrit Croon het nakijken.

Zitskiër Jeroen Kampschreur over Sportman van het Jaar en zijn ambities op de Olympische Spelen.

Sportvrouw

In de categorie Sportvrouw van het jaar werden twee kandidaten genomineerd. Winnares Rozanne Voorvelt speelt op dit moment met haar waterpoloteam ZVL Tetteroo in Italië voor de Europaleague en kon daarom zelf niet de prijs in ontvangst nemen. Ze werd wel per telefoon direct op de hoogte gebracht en live het podium opgehaald. De pas 16-jarige Voorvelt maakte onlangs haar debut in bet Nederlands team. De andere genomineerde was zeilster Iris Baas.

Het broertje en zusjes van Rozanne Voorvelt waren aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen.

Sportteam

RCL vr1 werd kampioen in de Hoofdklasse en promoveerde naar het hoogste amateurniveau van Nederland. Daarmee wonnen ze ook de titel Leiderdorps Sportteam van het jaar 2017. De andere genomineerden waren Velocitas C1 en Alecto dames 1.

Aanvoerster Sabine Verheul en trainster Janet Griffioen namen de prijs namens RCL vr1 in ontvangst.

Onlangs sprak Remco Mentink voor Sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, al uitgebreid met Griffioen en Verheul over het vrouwenvoetbal bij RCL.

Sportvereniging

De jury had een zware taak om een winnaar te kiezen uit voetbalvereniging RCL, volleybalvereniging Leython en korfbalvereniging Velocitas. Uiteindelijk ging ‘Club van Klasse’ RCL er met de prijs vandoor. Onder meer door het rookvrij maken van het complex, introductie van het G-voetbal, het ‘mooist doelpunt van het jaar’ en natuurlijk de nieuwbouw van het nieuwe clubgebouw.

Voorzitter Kees van den Burg over RCL als sportvereniging van het Jaar.

Sportvrijwilliger

Frans Schouten (Leython DC), Hilde van Herwijnen (Velocitas) en Johan van Velzen (RCL) werden door hun verenigingen voorgedragen als vrijwilliger van het jaar. Onder daverend applaus uit de zaal van de Velocitasaanhang nam Hilde de prijs in ontvangst.

Hilde van Herwijnen van korfbalvereniging Velocitas over haar benoeming tot Sportvrijwilliger van het Jaar.

Talent jongens

Turner Diede Roozeboom won goud in zijn klasse op het onderdeel Brug en werd daarmee Nederlands Kampioen. Ook schreef hij geschiedenis door als eerste jongen de Ahoy Cup te winnen. Dat het Talent van het Jaar bij de jongens heel wat in zijn mars heeft, liet hij ook nog eens zien door op het podium een achterwaartse salto te maken. De andere genomineerden waren schaatsers Stan Springer en Henk van Atten.

Turner Diede Roozeboom over het winnen van de titel Talent bij de jongens.

Talent meisjes

Schaatster Angel Daleman won dit jaar al vele gouden medailles op verschillende afstanden en werd onlangs kampioen van Zuid-Holland bij het marathonschaatsen. Ze werd uitgeroepen tot grootste sporttalent van de Leiderdorpse meisjes. De andere genomineerden waren zusjes en ritmisch gymnasten Luna en Nadia Walsh. Inmiddels zijn de zussen overgestapt naar het paaldansen.

Schaatster Angel Daleman vol trots over haar eerste prijs bij de Leiderdorpse Sportprijzen.

Onlangs sprak Gerry van Bakel voor Sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, al uitgebreid met Angel Daleman over haar prestaties op de schaatsbaan.

Advertentie

Leiderdorp Sport Jeroen Kampschreur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×