Jeroen Kampschreur met zijn onderscheiding en gouden plak. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Gouden zitskiër Jeroen Kampschreur beloond met Zilveren Speld van Leiderdorp

Na een gouden plak en een ridderorde kan de Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur ook nog de Zilveren Speld van zijn geboortedorp aan zijn prijzenkast toevoegen. In een goedgevulde raadszaal met familie, vrienden en fans kreeg Kampschreur uit handen van burgemeester Laila Driessen de onderscheiding uitgereikt. Hij kreeg de onderscheiding voor het behalen van de gouden medaille op de supercombinatie tijdens de Paralympische Spelen in Pyeongchang op 12 maart.

Voor Kampschreur blijft de gouden race zelf natuurlijk het mooiste, maar deze huldiging en eerbetoon deed hem zichtbaar goed. Hij is blij verrast dat iedereen zo meeleeft met hem en de andere sporters.

Verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met Jeroen Kampschreur direct na de huldiging.

De moeder van Kampschreur zegt dat de hele familie nog steeds een beetje aan het bijkomen is van eerst de wedstrijden in Korea en nu alle festiviteiten in Nederland. Ze zegt dat Jeroen de komende weken vooral aan zijn schoolwerk tijd moet besteden, want het volgende doel is het havo-diploma en dan kan in juni de vlag uit met een schooltas eraan.

Verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met de moeder van Jeroen Kampschreur die de bloemen mee naar huis mocht nemen.

Nadat Kampschreur media en fans te woord had gestaan waarbij hij ook nog onder de gouden glitters was bedolven, wachtte er buiten een fanfare en een snelle cabriolet om hem naar het volgende feestje te brengen. Dat was een grote huldiging bij Brasserie Park in Leiderdorp.

Advertentie

Leiderdorp Sport Jeroen Kampschreur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×