De maquette voor het nieuwe gebouw voor de dagbesteding bij Swetterhage.

Swetterhage wil Hundertwasssergebouw voor dagbesteding

Speciaal voor de inwoners van Zoeterwoude organiseert de Gemiva-SVG Groep op 25 april een informatieavond bij Swetterhage. Tijdens deze bijeenkomst worden de plannen voor de woningen van de laatste nieuwbouwfase en de indrukwekkende maquette voor het Hundertwassergebouw gepresenteerd.

Bij Swetterhage in Zoeterwoude wonen en werken ruim driehonderd mensen met een verstandelijke beperking. Het huidige dagbestedingsgebouw is hard aan vervanging toe. De wens is om in 2020 een nieuw sprookjesachtig dagbestedingsgebouw van kunstenaar Friedensreich Hundertwasser te realiseren.

Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) was een Oostenrijkse kunstenaar die architectuur en natuur hand in hand liet gaan. Hij vond dat de natuur die verloren ging bij het neerzetten van een gebouw, moest worden gecompenseerd op het dak van dat gebouw.

Het Hundertwasssergebouw in Zoeterwoude gaat Het Venster heten. Het wordt het tweede Hundertwassergebouw in Nederland. Het eerste werd in 2007 geopend in Valkenburg aan de Geul waar vakantiehuis De Kindervallei van het Ronald McDonald Kinderfonds is gevestigd.

Fietsroute langs Swetterhage
Een andere mooie gelegenheid om de maquette van het Hundertwassergebouw te bewonderen is tijdens de Architectuurweek. Op zondag 22 april organiseert RAP Leiden vanaf 14.00 uur een gratis familiefietstocht door de Leidse regio. De tocht gaat langs Swetterhage in Zoeterwoude, waar een stop kan worden gemaakt. Kinderen kunnen knutselen en Erik Olijerhoek draait vrolijke plaatjes.

Bij de Hundertwassercaravan is informatie over de plannen verkrijgbaar. Om bij te dragen aan het unieke gebouw zijn hier ook (cadeau)artikelen te koop in de stijl van Hundertwasser, gemaakt door de cliënten van de Gemiva-SVG Groep.

De informatieavond vindt plaats op woensdag 25 april van 19.00 uur tot 21.00 uur in de foyer van Swetterhage aan de Blankaartweg 2 in Zoeterwoude. Aanmelden is niet nodig.

Maatschappij Zoeterwoude hundertwassergebouw


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×