De onderhandelaars van de drie partijen die in Leiden praten over een nieuwe coalitie. V.l.n.r. Paul Dirkse (D66), Dorien Verbree (VVD), Vahit Köroğlu (D66), Paul Laudy (VVD), Ashley North en Jos Olsthoorn (beiden GroenLinks). (Foto: Formateur Robert Strijk).

D66, GroenLinks en VVD hard op weg naar Leids coalitieakkoord

Het gaat goed met de formatie tussen D66, GroenLinks en de VVD in Leiden. De drie partijen onderhandelen sinds anderhalve week onder leiding van formateur Robert Strijk over een nieuw coalitie-akkoord. “Dat dat gaat heel voorspoedig”, zegt formateur Strijk enthousiast. Er is een klik tussen de onderhandelaars en ook inhoudelijk weten de partijen elkaar goed te vinden. Strijk verwacht dat het nieuwe college in de tweede helft van mei kan aantreden.

Reanne van Kleef sprak met formateur Robert Strijk over het verloop van de onderhandelingen.

Op 15 mei gaat de gemeenteraad nog in debat met het huidige demissionaire college. Kort daarna wordt het coalitieakkoord verwacht en wordt ook definitief bekend welke wethouders de stad de komende vier jaar zullen beesturen en wie welke portefeuille krijgt.

Advertentie

Leiden Politiek formatie2018leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×